USA sanktsioneeris Siemensi turbiine Krimmi tarninud Vene ametnikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Kapitoolium
USA Kapitoolium Foto: AFP / Scanpix

USA kehtestas reedel sanktsioonid Venemaa ametnikele, kes tarnisid Saksa ettevõtte Siemens gaasiturbiine annekteeritud Krimmi poolsaarel asuvale elektrijaamale.

Nimistusse kanti üheksa firmat ja 21 üksikisikut. Nende seas on 11 venemeelset Ukraina separatisti, kaasa arvatud isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigis rahandus-, kaubandus-, justiits- ja julgeolekuministri tiitli kandjad, ütles USA rahandusministeerium.

Lisaks on nimistus mitu Venemaa ametnikku, kaasa arvatud energeetikaministri asetäitja Andrei Tšerezov. Turbiinide tarnimise pärast on ta juba Euroopa Liidu sanktsioonide nimekirjas.

USA lisas oma nimistusse ka mitu Krimmis taristut ehitavat firmat.

Turbiinid pidid minema Venemaale, kuid Vene ametnikud saatsid need hiljem Krimmi, mille Venemaa annekteeris Ukrainalt 2014. aastal.

Siemensi vastu sanktsioone kehtestatud ei ole. Ettevõtte sõnul polnud nad teadlikud, et tehnika suunatakse mujale. Lisaks üritas firma kaevata kohtusse Venemaa riiklikku energiafirmat lepingutingimuste rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles