Venemaa nimetas USA uusi sanktsioone absurdseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp Ühendriikide Moskva saatkonda tähistava USA lipu kõrval lehvimas.
Vene lipp Ühendriikide Moskva saatkonda tähistava USA lipu kõrval lehvimas. Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Scanpix

Venemaa välisministeerium nimetas reedel absurdseks USA poolt Moskvale kehtestatud uusi sanktsioone ja lubas neile kohaselt vastata.

«See absurdne sanktsioonidekampaania ei ole siiani õnnestunud ja ei vii mingisuguste tulemusteni. Kui USA võimud eelistavad katkestada majandussidemed Venemaaga, siis on neil see õigus nagu ka meil on õigus sellele kohaselt vastata,» kirjutati avalduses.

USA kehtestas reedel sanktsioonid Venemaa ametnikele, kes tarnisid Saksa ettevõtte Siemens gaasiturbiine annekteeritud Krimmi poolsaarel asuvale elektrijaamale.

Nimistusse kanti üheksa firmat ja 21 üksikisikut. Nende seas on 11 venemeelset Ukraina separatisti, kaasa arvatud isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigis rahandus-, kaubandus-, justiits- ja julgeolekuministri tiitli kandjad, ütles USA rahandusministeerium.

Lisaks on nimistus mitu Venemaa ametnikku, kaasa arvatud energeetikaministri asetäitja Andrei Tšerezov. Turbiinide tarnimise pärast on ta juba Euroopa Liidu sanktsioonide nimekirjas.

USA lisas oma nimistusse ka mitu Krimmis taristut ehitavat firmat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles