Rootsis rongi oodates ei tohi varsti enam suitsu teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Claudio Bresciani/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Rootsi oli üks esimesi Euroopa riike, kus keelati siseruumides suitsetamine. Nüüd tahetakse see keelata ka välikohvikutes, ooteplatformidel, mänguväljakutel ja mujal avalikus ruumis, vahendab Local.se.

Rootsi terviseminister Annika Strandhäll teatas vastavast seaduse muudatuse ettepanekust eile Stockholmi pearaudteejaamas toimunud pressikonverentsil.

«Me peame muutma tubaka kasutamise avalikus ruumis taunitavaks,» ütles minister ajakirjanikele.

«Ma leian, et on mõistlik, et näiteks rongi oodates ei peaks kõik inimesed seisma suitsu sees, arvestades, et 90 protsenti rahvastikust ei suitseta,» sõnas ta.

Valitsus esitab antud muudatusettepaneku parlamendile veebruaris, teatas uudisteagentuur STT.

Rootsi tervishoiuameti 2014. aasta raportis märgitakse, et iga kümnes kopsuvähi juhtum on tingitud passiivsest suitsetamisest.

Arvamusküsitluste põhjal toetavad suitsetamispiirangute laiendamist enamus rootslasi, kõige kõrgem on toetus selllele noorte seas.

Strandhälli sõnul sisaldab ettepanek ka Rootsis populaarse huuletubaka kasutamist. Nimelt on ministri soov, et snusi müüdaks vaid 20 paki kaupa, mis vähendaks mittekasutajate soovi seda osta.

Snunii müük on keelatud kogu ELi territooriumil, välja arvatud Rootsis, kellele anti erand liitumisläbirääkimiste käigus 1994. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles