Vene võimud tunnistasid kogemata geiabielu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Stotsko ja Jevgeni Voitsehhovski pidid tapmisähvarduste tõttu Venemaalt lahkuma.
Pavel Stotsko ja Jevgeni Voitsehhovski pidid tapmisähvarduste tõttu Venemaalt lahkuma. Foto: facebook.com

Vene võimud tunnistasid geipaari sõnul nende Taanis sõlmitud abielu, teatas sel nädalal Vene telekanal Dožd.  Tegu on esmakordse juhtumiga, mis sai võimalikuks tänu sellele, et Pavel Stotsko ja Jevgeni Voitsehhovski leidisid Venemaa seadusandlusest vastava seaduseaugu, vahendab Moscow Times.

Kuigi kahe meessoost inimese paaripanemine on Venemaal seadusega keelatud, tunnistab Vene perekonnaseadus välismaal sõlmitud abielusid, kui need pole vastuolus seaduse artikliga 14, mis keelab abielu lähisugulaste vahel või juhul, kui üks osapool juba on abielus. Viidet samasooliste inimeste vahel sõlmitud abielule seal aga ei ole.

Stotsko ja Voitsehhovski abiellusid jaanuaris Kopenhaagenis, kus geiabielu on seaduslikult lubatud. Peale seda tagasi Venemaale jõudes läksid nad Moskva perekonnaseisuametisse, saamaks kinnitust, et nende välismaal sõlmitud abielu on kehtiv ka Venemaal.

Paar rääkis neljapäeval Doždile, et ameti töötaja oli seepeale löönud ilma silma pilgutamata nende passi reale, kus märgitud inimese suhtestaatus, templi 'abielus' ja mingeid lisaküsimusi ei esitanud.

Moskva prekonnaseisuamet eitas hiljem, et midagi sellist on toimunud.

«Meie ametnikud ei löö passi templeid. Seega antud info peab olema vale,» märkis asutus oma kodulehel tehtud avalduses.

Vene ametivõimude sõnul tuleks seaduseauk võimalikult kiiresti parandada, vahendas vene telekanal Dožd.

«Selliseid mitmetimõistetavusi ei tohiks seaduses olla,» sõnas telekanalile Vene riigiduuma väliskomisjoni juht Leonid Slutski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles