Patrušev: Venemaa jätkab raketimootorite tarneid USA-le (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sojuz MS-07 kosmoselaev.
Sojuz MS-07 kosmoselaev. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa jätkab Washingtoni uutele Moskva-vastastele sanktsioonidele vaatamata raketimootorite RD-180 tarnimist USA-le, ütles Vene julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev laupäeval.

«Me käitume teiste riikidega viisakalt ja täidame varem saavutatud kokkuleppeid. Ma ei usu, et me peame lõpetama nende mootorite tarned. Ma arvan, et me jätkame neid,» ütles Patrušev Peterburis ajakirjanikele.

USA kehtestas reedel sanktsioonid Venemaa ametnikele, kes tarnisid Saksa ettevõtte Siemens gaasiturbiine annekteeritud Krimmi poolsaarel asuvale elektrijaamale.

Nimistusse kanti üheksa firmat ja 21 üksikisikut. Nende seas on 11 venemeelset Ukraina separatisti, kaasa arvatud isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigis rahandus-, kaubandus-, justiits- ja julgeolekuministri tiitli kandjad, teatas USA rahandusministeerium.

Lisaks on nimistus mitu Venemaa ametnikku, kaasa arvatud energeetikaministri asetäitja Andrei Tšerezov. Turbiinide tarnimise pärast on ta juba Euroopa Liidu sanktsioonidega karistatud isikute nimekirjas.

USA lisas oma nimistusse ka mitu Krimmis taristut ehitavat firmat.

Turbiinid pidid minema Venemaale, kuid Vene ametnikud saatsid need hiljem Krimmi, mille Venemaa annekteeris Ukrainalt 2014. aasta märtsis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles