Hispaania ülemkohus tõkestas Kataloonia eksliidri võimulenaasmise (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont.
Carles Puigdemont. Foto: ERIC VIDAL/REUTERS/Scanpix

Hispaania põhiseaduskohus teatas laupäeval, et ei võimalda Kataloonia tagandatud presidendil Carles Puigdemontil võimule naasta, kuni tema suhtes käib kohtumenetlus.

Kohtu avalduses on öeldud, et selle 12 kohtunikku langetasid ühehäälselt otsuse lükata Puidgemonti ametisseseadmine ajutiselt edasi, kuni ta kohtu eelneval loal isikikult piirkonna parlamenti pole ilmunud.

Puigdemont, kes pages Belgiasse pärast seda, kui Kataloonia parlament oktoobris iseseisvuse välja oli kuulutanud, valiti varem sel nädalal taas Katalooniat juhtima. Piirkonna parlament peaks selle üle hääletama teisipäeval.

Puidgemonti, nagu ka teisi Kataloonia endisi juhte süüdistatakse mässus, ässitustegevuses ja riigi raha väärkasutamises, Hispaaniasse naastes ootab teda vahistamine.

Belgias viibivad ka neli Puidgemonti eelmise valitsuse ministrit.

Kuus riiki jäänud ja algselt vahistatud endist Kataloonia juhtpoliitikut vabastati uurimise ajaks kautsjoni vastu, kuid neli, nende seas endine asepresident Oriol Junqueras, jäeti vanglasse.

Iseseisvuslased said detsembrivalimistel regionaalparlamendis taas enim hääli.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles