Colombias hukkus plahvatuses viis politseinikku (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiuurijad sündmuskohal.
Politseiuurijad sündmuskohal. Foto: AFP/SCANPIX

Colombia põhjaosas Barranquilla linnas sai laupäeval kaugjuhitava pommi plahvatuses viis politseinikku surma ja 41 vigastada, võimud süüdistasid veretöös narkojõuke.

Tegemist on viimase aja ühe veriseima rünnakuga riigi julgeolekujõududele. See leidis aset ajal, mil president Juan Manuel Santose valitsus üritab teha lõppu Colombiat 50 aastat räsinud verisele konfliktile. Suur osa vägivallast on rahastatud uimastiäri abil.

Plahvatus varjutab ka ettevalmistusi iga-aastaseks karnevaliks selles Kariibi mere sadamalinnas.

Barranquila politseiülema kindral Mariano Botero sõnul õhiti lõhkeseadeldis hommikuse rivistuse ajal. Ta lisas, et üks kahtlusalune on kinni peetud.

Politseiallika andmeil oli plahvatuse hetkel sündmuskohal 49 korrakaitsjat, kellest viis said surma ja 41 vigastada. Ohvrid olid 24-31 aastat vanad.

Barranquilla linnapea Alejandro Char süüdistas rünnakus uimastijõuke.

"Mul ei ole vähimatki kahtlust, et tegemist on kättemaksuga eduka politseioperatsiooni eest narkokurjategijate vastu," lausus ta ajakirjanikele.

President Juan Manuel Santos mõistis "argpüksliku" rünnaku hukka Twitteris.

"Me ei puhka enne, kui leiame süüdlased; tunnen kaasa ohvrite ja vigastatute peredele," kirjutas Santos.

Presidendi kaastundeavaldusega ühines ka endise sissirühmituse ja praeguse vasakpartei FARC liider Rodrigo "Timochenko" Londono.

Santos jõudis 2016. aastal ajaloolise rahuleppeni FARC-iga, mida varem tunti Colombia Revolutsiooniliste Relvajõudude nime all. See viis mässuliste desarmeerimiseni ja nende muutumiseni erakonnaks.

Augustis ametist lahkuv president loodab saavutada samasuguse leppe väiksema rühmituse Rahvavabastusarmee (ELN) geriljadega.

Colombia on maailma suurim kokaiinitootja ja kuritegelikud jõugud on riigi suurimad linnad uimastitega üle ujutanud.

Riigi politseiülem kindral Jorge Nieto lisas, et rünnakut puudutava informatsiooni eest on välja pandud 50 miljonit peesot ehk 17,8 miljonit dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles