Võimud pidasid Navalnõi meeleavaldustel kinni (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: Yegor Aleyev/TASS/Scanpix

Võimud pidasid täna kinni Vene opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi. Varem murdis politsei ka Navalnõi peakorterisse Moskvas ja pidas kinni mitu poliitiku meeskonna liiget, sõnasid Navalnõi abid.

Politsei pidas täna meeleavaldustel kinni Navalnõi, kes oli kutsunud rahvast üles avaldama meelt Vladimir Putini eeldatava valimisvõidu vastu selle aasta märtsis.

Varem murdis politsei sisse Navalnõi peakontorisse Moskvas. Politsei sõnul tehti hoonele pommiähvardus ja see tuli evakueerida.

Kinnipeetute seas on peakorteri juht Sergei Boiko ja koordinaator Nikolai Ljaškin.

«Nad pidasid mu kinni bussipeatuses. Kinnipidamise põhjust pole veel avaldatud,» lausus Ljaškin uudisteagentuurile Interfax.

Võimud pidasid kinni ka viis Navalnõi korruptsioonitõrje fondi töötajat ja mitmes piirkonnas ka tema poolehoidjaid, teatas opositsioonipoliitiku meeskond.

Politsei tungis Navalnõi kontorisse hetkel, mil seal edastati otseülekannet mitmest Venemaal toimunud valitsusvastasest meeleavaldusest.

Navalnõi kutsus venelasi üles korraldama massimeeleavaldusi ja boikoteerima 18. märtsil presidendivalimisi.

Meeleavaldustest kaks toimusid riigi lõunaosas Altai krais Barnaulis ja Irkutski oblasti pealinnas Irkutskis. Mõlemad möödusid seadusrikkumisteta, ütles politsei.

Barnauli kogunes politsei andmeil 100-150 inimest, opositsiooni sõnul 3000. Irkutskis osales meeleavaldusel politsei sõnul umbes 190 inimest, opositsioon osalejate arvust seni teatanud pole.

Meeleavaldused toimusid ka Kaug-Idas ja Siberis, kaasa arvatud Vladivostokis.

Meeleavalduste mahasurumist jälgiva vabaühenduse OVD-Info andmeil peeti üle riigi kinni umbes 40 inimest.

Protestiaktsioonid peaksid algama pärastlõunal ka Peterburis ja Moskvas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles