Jeemeni lahingutes on vähemalt 15 hukkunut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huthidega võitlevad Jeemeni sõdurid.
Huthidega võitlevad Jeemeni sõdurid. Foto: FAISAL AL NASSER/REUTERS/Scanpix

Jeemeni sadamalinnas Adenis puhkesid täna uued lahingud valitsusväelaste ja separatistlike mässuliste vahel, vähemalt 15 inimest sai surma ja 20 sõdurit haavata, ütlesid meedia ja anonüümsust palunud ametnikud.

Tulevahetus algas Adeni Khor Maksari linnajaost, kust see levis teistesse linnajagudesse, ütles uudisteagentuuri Associated Press ajakirjanik.

Pealtnägijate sõnul asusid elanikud linnajagudest põgenema. Koolid ja ülikoolid suleti ning õpilastele anti korraldus püsida kodus. Lisaks suleti Adeni peamine lennujaam ja tühistati kõik lennud linna ja sealt välja.

Jeemeni president Abedrabbo Mansour Hadi on saatnud Adeni tänavatele sõdurid ajal, mil linnas toimuvad meeleavaldused lahkulöömiseks huthide kontrolli all olevast Põhja-Jeemenist.

Meeleavaldusi juhib Adeni endine kuberner Aidarous al-Zubaidi, keda toetavad Araabia Ühendemiraadid. Viimase rahastatud ja relvastatud üksus, mida tuntakse nimega Julgeolekuvöö, on see, mis Hadi üksuste vastu Adenis sõdib.

Jeemeni peaminister Ahmed bin Dagher süüdistas separatiste riigipöördekatses ja kutsus üles sekkuma Saudi Araabia juhitud koalitsiooni, kes toetab valitsusvägesid võitluses huthi šiiamässulistega riigi põhjaosas.

Huthi šiiamässulised vallutasid Jeemeni pealinna Sanaa 2014. aasta septembris, mille järel on valitsusvägede keskuseks olnud Aden Jeemeni lõunaosas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles