Senaator McCain: diktaator Putin korraldab võltsvalimisi (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator John McCain.
Senaator John McCain. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA vabariiklasest senaator John McCain andis Twitteris tuld Venemaa riigipea Vladimir Putini pihta, nimetades teda diktaatoriks.

«On innustav vaadata Venemaa inimesi oma õiguste eest seismas raskustest hoolimata. Putini diktatuur võib korraldada võltsvalimised, kuid see ei suuda vaigistada vene inimesi. #VenemaaSaabVabaks,» kirjutas McCain mikroblogivõrgustikus.

McCaini postitus järgnes eilsetele meeleavaldustele Venemaal, kus protestiti 18. märtsil toimuvate presidendivalimiste vastu, mis on meeleavaldajate väitel kallutatud ja korrumpeerunud.

Üleriigilistel meeleavaldustel peeti kinni sadu inimesi, nende seas ka opositsiooniliider Aleksei Navalnõi, kes kutsus üles rahvast protestidega jätkama.

Meeleavaldused Peterburi kesklinnas.
Meeleavaldused Peterburi kesklinnas. Foto: ANATOLIY MEDVED/SIPA/ANATOLIY MEDVED/SIPA

Senaatori vaated Venemaale on kardinaalselt erinevad president Donald Trumpi avalikust suhtumisest Kremlisse ja Vladimir Putinisse.

Davosi majandusfoorumil kinnitas Trump, et soovib Venemaaga suhete parandamiseks kõnelusi alustada. Lisaks on ta korduvalt eitanud USA luure kinnitatud andmeid, et Venemaa sekkus Ühendriikide 2016. aasta presidendivalimistesse.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles