Bulgaaria võib ELi eesistujana põgenikekvootide arutamist viivitada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Bulgaaria peaminister Bojko Borisov.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Bulgaaria peaminister Bojko Borisov. Foto: STOJAN NENOV/REUTERS/SCANPIX

Euroopa Liidu eesistuja Bulgaaria võib lükata põgenikekvootide arutamise migratsiooniläbirääkimiste lõppu.

Bulgaaria kuue kuu pikkusel eesistumise perioodil tuleb leida lahendus Dublini leppele, millega määratakse, kes on vastutav asüülitaotluste menetlemise eest.

Tundub, et küsimuse edasilükkamises on ilmnemas üksmeel, kuna ka Saksamaa nõudis, et enne põgenikekvootide juurde asumist lepitaks kokku reformi lihtsamates punktides.

Bulgaaria siseminister Valentin Radev oli nõus Saksa ametivenna Thomas de Maiziere soovitusel küsimuse edasilükkamisega.

Euroopa Parlament on asüülireformi eelnõu osas oma seisukohta väljendanud ja loodab nüüd liikmesriikidele, mis peavad samuti oma seisukoha enne kõneluste algust välja kujundama.

De Maiziere väitel peab kvoodisüsteem jääma Dublini reformi osaks, kuid tema sõnul oleks parem leida enne lahendus vähem keerukatele küsimustele.

Hoolimata korduvatest pingutustest ei ole ELi liikmesriigid jõudnud üksmeelele kohustuslike põgenikekvootide kehtestamises.

Tšehhi, Ungari, Poola ja Slovakkia juhivad kohustuslikus korras asüülitahtjate vastuvõtmise vastasleeri.

Eelmisel ülemkogul teatas Euroopa Nõukogu alaline eesistuja Donald Tusk, et kvoodisüsteem on ebaefektiivne ja tekitab lahkhelisid.

Selle peale teatas ELi migratsioonivolinik Dimitris Avramopoulos, et Trusk on ebaeuroopalik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles