EL: reageerime Trumpi võimalikele kaubanduspiirangutele kiiresti (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/Scanpix

Euroopa Liit hoiatas täna, et reageeriks kiiresti USA president Donald Trumpi hoiatusele kehtestada ELile kaubanduspiirangud.

«Euroopa Liit on valmis reageerima kiiresti ja kohaselt, kui Ühendriikide võimalikud piiravad meetmed peaksid meie eksporti mõjutama,» ütles Euroopa Komisjoni esindaja Margaritis Schinas.

Trump teatas Briti kanalile ITV, et EL on kohelnud USAd kaubanduses väga ebaõiglaselt ja tema probleemid Brüsseliga võivad lõpuks väga suureks muutuda.

Vastuseks Trumpi intervjuule lisas Schinas: «Meie jaoks on kaubanduspoliitika võrdsuse küsimus, kus ei ole tähtsad võitjad või kaotajad. Meie Euroopa Liidus usume, et kaubandus võib ja peab olema kasulik mõlemale.»

Schinas märkis ka, et kuigi kaubandus peab olema avatud ja õiglane, peab see ka reeglitele alluma.

Trumpi sõnul on Ühendriikidel muu hulgas raskusi oma toodetega Euroopa Liidu turgudele pääsemisega. Euroopa Liidu riigid seevastu maksavad vaid tühiseid makse või ei maksa üldse midagi Ühendriikidesse oma toodangu toomisel.

Trump andis intervjuu Davosi maailmamajandusfoorumil, kus rõhutas oma «Ameerika eelkõige» poliitikat. Tegemist on Trumpi esimese rahvusvahelisele telekanalile antud usutlusega pärast ametisse astumist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles