Rumeenia uus valitsus levitab korruptsiooni lehka

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia peaminister Viorica Dancila (vasakul) ja sotsiaaldemokraatide juht Liviu Dragnea.
Rumeenia peaminister Viorica Dancila (vasakul) ja sotsiaaldemokraatide juht Liviu Dragnea. Foto: INQUAM PHOTOS/REUTERS/Scanpix

Eile läbis Rumeenia parlamendis hääletuse riigi uus valitsus, mida asub vähemalt paberil juhtima riigi esimene naispeaminister Viorica Dăncilă. 

Ajal, mil tavalised rumeenlased sooviksid vabaneda tihtipeale riigi ja korruptsiooni vahele tõmmatavast võrdusmärgist, asub ametisse uus korruptsioonihõnguline valitsus. 

Uue valitsuse ja peaministri suhtes ollakse kahtleval seisukohal, sest neid nähakse suuresti Rumeenia poliitika halli kardinali Liviu Dragnea käepikendusena. Valimispettuses süüdimõistetud sotsiaaldemokraatide liider Dragnea ei tohi ise ministriametis olla ja seetõttu arvatakse, et peaministri kanda jääb vaid administratiivne roll ning otsuseid teeb tegelikkuses hoopis erakonna esimees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles