Suurbritannias rööviti esimest korda relva ähvardusel bitcoin'e

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoini žetoonid.
Bitcoini žetoonid. Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Suurbritannias korraldati teadaolevalt esimest korda relvastatud rööv krüptovaluuta bitcoin’i omastamiseks, kui neli röövlit tungis virtuaalrahaga kaubitseja koju ning sundis teda relva ähvardusel kandma neile bitcoin’e, teatas Briti meedia.

Rööv toimus 22. jaanuaril Kagu-Inglismaal Moulsfordi külas, kirjutas leht Daily Mail, lisades, et tegemist on Suurbritannias esimene omataolise krüptovaluutakuriteoga.

Röövi ohvriks langesid 30-aastane Danny Aston ja tema abikaasa, 31-aastane Amy Jay, kes seoti röövi käigus kinni.

Lehe Daily Telegraph andmeil uurib politsei juhtunut röövi kuriteokoosseisu alusel ning röövi käigus abielupaari ka ähvardati.

Aston ja Jay juhivad 2017. aasta juunis loodud ettevõtet Aston Digital Currencies, mis haldab virtuaalrahaportfelle. Aston tegutseb pseudonüümi all, kuid ta on virtuaalraha kogukonnas tuntud vahendaja. Mõned tema partneritest viitavad veebis talle tema pärisnimega ning spekuleeritakse, et see võis viia röövlid temani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles