CIA: Venemaa sekkub 2018. aasta valimistesse (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Pompeo.
Mike Pompeo. Foto: JURI GRIPAS/REUTERS/SCANPIX

Venemaa sekkumine ei ole lõppenud ja ilmselt sekkub Moskva ka 2018. aasta USA valimistesse, ütles Luure Keskagentuuri direktor Mike Pompeo esmaspäeval avaldatud usutluses.

«Ma ei ole näinud nende aktiivsuse märgatavat langust,» lausus Pompeo BBCle.

«Mul on igati põhjust eeldada, et nad jätkavad üritamist, kuid olen veendunud, et Ameerika suudab korraldada vabad ja õiglased valimised, ning me suudame vastu seista piisavalt jõuliselt, et nende mõju meie valimistele ei saa olema suur,» lisas ta.

USA juhtivad luureagentuurid jõudsid 2016. aasta lõpus järeldusele, et Vene president Vladimir Putin seisis ulatusliku luureoperatsiooni taga, mille eesmärgiks oli õõnestada demokraat Hillary Clintoni kampaaniat ja suurendada Donald Trumpi võimalusi.

See hõlmas demokraatide arvutitesse häkkimist, Clintoni kampaaniameeskonna dokumentide avaldamist ja sotsiaalmeedia täitmist postituste ja "uudistega", mis olid mõeldud tema mustamiseks.

Trump on korduvalt tõrjunud teateid sellest, et Moskva teda aitas ja tema kampaaniameeskond Kremliga kokku mängis, nimetades neid libauudisteks.

Pompeo, kelle Trump luureagentuuri juhtima nimetas, on üritanud seda vastuolu osavalt vältida, rõhutades samas, et nõustub oma eelkäija järeldustega.

2018. aasta vahevalimised hõlmavad kõiki 435 kohta esindajatekojas ja 33 senaatorit.

Praegu vähemuses olevad demokraadid üritavad valimistel kontrolli kongressi mõlema koja üle tagasi saada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles