Belgia peaminister ajab Venemaal õunadiplomaatiat

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia peaminister Charles Michel Moskvas pärgade asetamisel tundmatu sõduri mälestusmärgi juures.
Belgia peaminister Charles Michel Moskvas pärgade asetamisel tundmatu sõduri mälestusmärgi juures. Foto: MAXIM ŠEMETOV/REUTERS/SCANPIX

Belgia valitsusjuht Charles Michel sõitis eile Moskvasse kolmepäevasele riigivisiidile, et arutada Venemaa ja Euroopa Liidu edasisi suhteid. Lisaks tulevad president Vladimir Putini ja peaminister Dmitri Medvedeviga jutuks ka Põhja-Korea, inimõigused ja Belgia puuviljad.

«Ma usun, et Vene naabritega dialoogi avamine on Belgia ja Euroopa Liidu huvides nii majanduse kui ka julgeoleku aspektist,» sõnas Michel Punasel väljakul.

Michel teatas enne ärasõitu, et Putiniga kohtudes tabuteemasid ei ole ning plaanis on tõstatada ka ebamugavad demokraatia ja inimõiguste küsimused. «Leidub tahe kõikide teemade lahkamiseks ja ka nende teemade arutamiseks, kus meil on ühised huvid. Näiteks terrorismivastane võitlus on teema, milles me suudaksime koostööd ette kujutada.»

«Mulle meeldiks saada paremat ülevaadet, kuidas näeb Venemaa tulevikusuhteid Euroopa Liiduga ja milline on selle roll Euroopast lõuna pool asuvates riikides, nagu näiteks Liibüas ja Süürias,» vahendab Micheli sõnu RTBF.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles