Manchesteri pommirünnaku ohvritelt varastanud kodutu pandi vangi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Parker.
Chris Parker. Foto: HO/AFP/Scanpix

Kodutu mees, kes varastas eelmise aasta mais Manchesteris toimunud terrorirünnaku ohvritelt väärisesemeid, mõisteti täna vangi.

33-aastast Chris Parkerit peeti esmalt kangelaseks, sest ta väitis, et aitas vigastatuid. Tema kahjuks rääkis turvakaamera salvestis teist juttu. Selgus, et Parker oli hoopis ohvritelt väärisesemeid varastanud.

Kohtunik mõistis Parkerile nelja aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse ja sõnas: «Sa pole kangelane, kes sa väitsid end olevat. Olid lihtsalt tavaline varas.»

Parker tunnistas end süüdi kahes varguses ja pettuses. Nimelt oli Parker kasutanud varastatud käekotis olnud deebetkaarti. Kodutu varastas ühe rahakoti ja ühe mobiiltelefoni.

Chris Parker.
Chris Parker. Foto: PA/PA Wire/PA Images/Scanpix

Terrorist Salman Abedi korraldas eelmise aasta 22. mail Manchesteris toimunud Ariana Grande kontserdil plahvatuse, mille tagajärjel hukkus 22 inimest.

Kohtus näidatud turvakaamera salvestiselt oli näha, kuidas Parker kummardub vigastatud ellujääja Pauline Healey kohale, haarab tema käekoti ja õngitseb sealt välja naise rahakoti. Samal ajal oli naise kõrval hinge vaakumas tema teismeline lapselaps.

Samuti varastas Parker ühelt 14-aastaselt tüdrukult mobiiltelefoni. Tunnistuses ütles tüdruku ema, et kodutu mehe tegu on järjekordne tõestus sellest, kui jälestusväärsed võivad inimesed olla.

Prokuröri sõnul oli tüdruku telefonile üritatud mitu korda helistada, kuna inimesed üritasid teada saada, kas temaga on kõik korras. Parker vajutas kõned kinni ja saatis ühele vastuseks automaatse tekstsõnumi «vabandust, ma ei saa hetkel rääkida».

Videol oli näha ka see, kuidas Parker inimestelt varastab ajal, mil parameedikud ja politseinikud üritasid ohvreid elustada. Mõni tund hiljem kasutas Parker Healey pangakaarti McDonaldsi restoranis.  

Manchesteri politsei esindaja Chris Hill ütles juhtumi kohta: «Ei ole vahet, mis isiklikud probleemid olla võivad. Vigastatutelt, hirmunud ja süütutelt inimestelt varastamine on kahetsusväärne.»

«Parker kasutas neid inimesi ära ajal, mil nad olid kõige haavatavamad ja vajasid enim nende ümber olevate inimeste abi,» jätkas Hill.

Kohtunik ütles Parkerile, et ta peab pool oma karistusest reaalselt vanglas veetma ja seejärel võidakse rakendada tingimisi karistust. Kohus otsustas ka, et Parker ei tohi järgmised kümme aastat Manchesteri kesklinnas viibida.

Kuna algselt arvati, et Parker oli kodutu kangelane, koguti tema heaks ühisrahastusplatvormi GoFundMe kaudu 52 000 naela (59 000 eurot). GoFundMe kõneisiku sõnul tagastatakse summa annetajatele. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles