Ekslik raketihäire Hawaiil viis ametist osariigi hädaolukorrajuhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hawaii osariigi kodanikele saadetud valehäire
Hawaii osariigi kodanikele saadetud valehäire Foto: Caleb Jones /AP /Scanpix

USAs Hawaiil hiljuti antud ekslik hoiatus läheneva ballistilise raketi kohta viis ametist osariigi hädaolukordade juhtimiskeskuse direktori ja valehäire edastanud töötaja.

Hawaii hädaolukordade juhtimiskeskuse direktor Vern Miyagi pani teisipäeval ameti maha, ütles sõjaväe kõrgeim haldusametnik osariigis kindralmajor Joe Logan.

Vallandatud on ka keskuse töötaja, kes edastas 13. jaanuaril mobiiltelefonidele, tele- ja raadiojaamadele eksliku hoiatuse lähenevast ballistilisest raketist.

Hawaii kuberner David Ige sõnul põhjustas valehäire andmise vahetuse vahetumise ajal aset leidnud valele nupule vajutamine.

Logani sõnul jõudis enne distsiplinaarmeetmete rakendamist ametist lahkude veel teinegi keskuse töötaja ja veel üks on saadetud palgata puhkusele.

Parandatud teate edastamisele kulus ligi 40 minutit, sest juhtimiskeskuse töötajatel puudus valehäire korral väljasaatmiseks ettevalmistatud sõnum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles