Mehhiko saadab kasvavat vägivalda ohjama 5000 julgeolekujõudude liiget (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko lipp ja õhujõudude kopterid.
Mehhiko lipp ja õhujõudude kopterid. Foto: SCANPIX

Mehhiko saadab sel nädalal üle riigi tänavatele üle 5000 föderaalsete julgeolekujõudude liikme, et reageerida vägivaldse kuritegevuse kasvule populaarsetes turismipiirkondades nagu Los Cabos ja Cancún, teatas siseminister teisipäeval.

Mittesõjalised jõud tegutsevad, et «kiiresti vähendada seda tõusvat vägivallataset», ütles Alfonso Navarrete ajakirjanikele, märkides, et operatsioon ei hõlma maa- ega mereväge.

Enamik föderaalpolitseinikke saadetakse Mehhiko loodeosas USA San Diego linnast lõunas asuvasse Tijuana linna ning poolsaarele Baja California Sur alates Los Cabosest La Pazini.

Vägivald on suurenenud ka Mehhiko Kariibi mere rannikul asuvas Cancúnis.

Julgeolekujõud suurendavad oma kohalolekut ka Colima ja Jalisco osariikides ning Guerrero osariigi pealinnas Chilpancingos.

Mehhiko võitleb tõusutrendi näitava vägivaldse kuritegevusega, mis on tingitud mitmest tegurist. Aasta 2017 oli 25 339 mõrvaga veriseim riigis alates 1997. aastast.

Mehhikos on hukkunud üle 200 000 inimese pärast seda, kui valitsus alustas 2006. aastal mitmel rindel operatsiooni narkojõukude mahasurumiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles