Saksa kohus mõistis Hispaaniast Eestisse marihuaanat vedanud austraallase vangi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Frankfurdi lennujaamas.
Politseinikud Frankfurdi lennujaamas. Foto: Michael Probst / AP / Scanpix

Saksamaa Frankfurti kohus mõistis teisipäeval vanglakaristuse mehele, kes üritas mullu oktoobris toimetada lennukiga Hispaaniast Eestisse 13 kilogrammi marihuaanat.

Kohus mõistis 65-aastase Austraalia kodaniku süüdi narkootikumide salakaubaveos ja karistas teda kolme ja poole aasta pikkuse vangistusega, kirjutab Frankfurter Neue Presse.

Mees jäi marihuaanalastiga vahele juhuslikult eelmise aasta oktoobris. Talle sai saatuslikuks Barcelona lennujaamatöötajate eksitus, kuna mehe pagas pandi kogemata valele lennukile. Austraallane lendas Barcelonast Tallinnasse ümberistumisega Frankfurdis, kuid tema reisikohver saadeti eksikombel Münchenisse.

Münchenis viisid tollitöötajad samal ajal läbi rutiinset kontrolli, millesse oli kaasatud ka narkokoer. Kuigi austraallane oli mässinud uimasti lõhna peitmiseks marihuaana kohvis immutatud rätikute sisse, tundis koer siiski kanepi lõhna ära ja juhatas tollitöötajad austraallase kohvri juurde.

Marihuaana omanik oli samal ajal Frankfurdi lennujaamas ning ta oli jõudnud juba istuda Tallinnasse suunduvale lennukile. Müncheni toll jõudis Frankfurdi kolleege enne lennuki väljumist teavitada. Politseinikud pidasid mehe mõned minutid enne lennuki väljumist kinni ning toimetasid ta arestikambrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles