Saksa moslemivaenuliku erakonna AfD liige pöördus islamiusku (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedene palvus Berliini mošees.
Reedene palvus Berliini mošees. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Saksamaa paremäärmusliku ja moslemivaenuliku erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) Brandenburgi liidumaa juhtiv liige Arthur Wagner, kes pöördus hiljuti islamiusku, ütles, et tegi seda näitamaks oma vastasseisu luteri kiriku moraalse allkäigu suhtes.

48-aastane Wagner märkis  täna ajalehele Bild, et osaliselt oli tema usuvahendamine ajendatud Saksa luteri kiriku otsusest geipaare kiriklikult laulatada.

«Üks põhjuseid on seotud kirikus toimunud muudatustega, mis enam ei ühti minu väärtustega,» ütles ta Saksa tabloidväljaandele Wagner, kes on ka ise on kuulunud Saksa luteri kiriku nõukogusse.

Wagner vahetas usku möödunud aasta oktoobris, kuid avalikkus sai tema otsusest teada alles möödunud nädalal, kui ta teatas, et astub tagasi AfD juhtringist. Tema islamisse pöördumine ei saanud aga erakonna poolt just kõige soojema vastuvõtu osaliseks.

AfD lihtliikmeks jääb Wagner sellegipoolest edasi.

Wagneri otsus oli pettumus ka tema kauaegse erakonnakaaslase Kai Bergeri jaoks. «Paljud ootavad, et ta erakonnast välja astuks. Kahjuks ei saa me seda enda initsiatiivil teha,» märkis ta.

Wagneri sõnul on teda isegi ähvardatud. «Üks inimene ütles mulle, et ma peaksin Saksamaalt lahkuma, enne kui ma pomme meisterdama hakkan.»

AfD jäi septembris toimunud Saksamaa üldvalimistel kolmandaks, saades 13 protsendi hääletajate toetuse. Kuigi erakond keskendus algselt euroskeptilise maailmavaate kaitsmisele, on praeguseks nende peamiseks poliitliseks jooneks saanud immigratsiooni- ja islamivastasus.

Möödunud aastal hääletas Saksamaa parlament ülekaalukalt geiabielude poolt, lubades sellega Saksamaa hinnanguliselt 94 000 samasoolisel paaril soovi korral ka abielluda. Arvamusküsitlused näitavad, et geiabielusid toetab 75 protsenti Saksa ühiskonnast.

Seadusemuudatusega said samasoolised paarid teiste peredega samad õigused ka adopteemise osas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles