Itaalia vaidlustas Euroopa Ravimiameti kolimise Amsterdami

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ravimiameti (EMA) ajutised ruumid Amsterdamis.
Euroopa Ravimiameti (EMA) ajutised ruumid Amsterdamis. Foto: REMKO DE WAAL/AFP/SCANPIX

Itaalia palus Euroopa Kohtul tühistada otsus kolida praegu Londonis paiknev Euroopa Ravimiamet (EMA) Amsterdami.

Euroopa Kohus säutsus Twitteris, et Itaalia ja Milano linn pöörduvad vastavalt Euroopa Kohtu ja Euroopa Üldkohtu poole, et tühistada Euroopa Liidu Nõukogu kolimisotsus.

Novembris hääletasid Euroopa Liidu liikmesriigid ministrid selle üle, kuhu peaks EMA kolima. Finalistide vahel valides said nii Milano kui ka Amsterdam kumbki 13 häält ning lõplik otsus tehti paberil loosiga. Loosimisel pidi valiku tegema eesistujariik Eesti, liisutõmbamise sooritas Eesti eriesindaja Euroopa Liidu juures Matti Maasikas.

Esmaspäeval selgus aga, et Amsterdami peakontor valmib alles 2019. aasta novembris, samas kui Ühendkuningriik peaks Euroopa Liidust lahkuma juba sama aasta märtsis.

Itaalia peaminister Paolo Gentiloni ütles, et riik annab endast kõik, et otsust muuta. «Peame proovima,» sõnas Gentiloni ringhäälingule Rai. «Mäng ei ole läbi.»

Itaalia valitsuse teatel tahetakse teha kindlaks, et Amsterdami ei valitud alusetult või kuna varjati mõndasid asjaolusid, näiteks seda millal uus peakontor valmib. «Tegime sellise otsuse kõigi Euroopa kodanike tervise huvides, et tagada ameti järjepidev ja tõhus toimimine,» sõnas Itaalia Euroopa asjade minister Sandro Gozi.

Esmaspäeval teatasid EMA ja Hollandi esindajad, et uue peakontori rajamine läheb maksma 250-300 miljonit eurot. Kuni selle valmimiseni renditakse ajutised ruumid, kuhu praegu Londonis paiknevad 900 töötajat kolitakse tuleva aasta esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles