ÜRO: Jeemenis vajab erakorralist abi 40 000 põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni tüdruk UNHCRi Obocki laagris.
Jeemeni tüdruk UNHCRi Obocki laagris. Foto: SIMIN MAINA/AFP/Scanpix

Jeemeni lõunaosas Adenis vajab humanitaarabi rohkem kui 40 000 põgenikku, teatas täna ÜRO.

ÜRO põgenikeagentuuril (UNHCR) pole õnnestunud Adenis põgenikele humanitaarabi toimetada pärast seda, kui nädalavahetusel puhkesid lahingud valitsusvägede ja Lõuna-Jeemeni separatistide vahel.

«UNHCR-i hädaabi jagamise ja ning humanitaarolukorra hindamise kavad sel nädalal on nüüd edasi lükatud ja UNHCR-i humanitaarabilasti ei ole võimalik Adeni sadamast kätte saada,» teatas agentuur Twitteris.

«Me oleme iseäranis mures uute põgenike pärast Adenis, kes on pagenud sinna teistest Jeemeni piirkondadest. Alates detsembrist on Adenisse ja lähedalasuvatesse kubernerkondadesse põgenenud rohkem kui 40 000 inimest ning me eeldame, et inimeste põgenemine läänerannikul kestvate lahingute eest jätkub,» teatati avalduses.

Separatistid alustasid Adenis pealetungi president Abedrabbo Mansour Hadi valitsusväge vastu pühapäeval. Aden on olnud Hadi valitsuse peakorteriks alates 2015. aastast, mil Põhja-Jeemen ja pealinn Sanaa oli langenud huthi šiiamässuliste kätte. Hadi ise viibib Saudi Araabias, mis toetab Jeemeni valitsusvägesid huthide vastu.

Juba enne Adeni kriisi oli Jeemenis ÜRO hinnangul puhkenud maailma suurim humanitaarkriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles