Hispaania kaotas Kataloonia kriisi tõttu punkte demokraatiaindeksis (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia iseseisvuse vastased Hispaania pealinnas Madridis.
Kataloonia iseseisvuse vastased Hispaania pealinnas Madridis. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Mõttekoda Economist Intelligence Unit (EIU) hoiatas täna, et võib langetada Hispaania demokraatia taseme oma reitingutabelis «täielikult demokraatialt» «vigasele», tuues põhjuseks Madridi tegevuse Kataloonia kriisi ajal.

Hispaania tase EIU 2017. aasta demokraatiaindeksis langes 8,30-lt 8,08-le, teatas uuringufirma, mis on osa ettevõttest, mis annab välja nädalakirja The Economist. Punktikaotuse põhjuseks toodi katse kasutada jõudu Kataloonia ebaseadusliku iseseisvusreferendumi peatamiseks mullu 1. oktoobril ning iseseisvusmeelsete poliitikute repressiivne kohtlemine.

Hispaania reiting on veel üle 8,01, mis on «täieliku demokraatia» taseme alampiiriks. Indeksi toimetaja Joan Hoey sõnul võib Hispaania punktisumma sõltuvalt Madridi edasistest sammudest tänavu veel langeda.

Samuti alandati Hispaania reitingut seoses mässusüüdistustega, mille Madrid on esitanud Kataloonia juhtivatele separatistidest poliitikutele.

EIU demokraatiaindeksis on esimesel kohal Norra ja viimasel Põhja-Korea.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles