Sakslased peavad hakkama valima kanepi ja relvade vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: Jason Redmond

Baierimaa kohus otsustas keelata tulirelva omamise neile, kellele on välja kirjutatud ravikanepi retsept. Kohtuniku sõnul peavad kõik relvaomanikud olema suutlikud tagama enda ja teiste turvalisuse.

Baierimaa kohus lükkas täna tagasi ühe sakslasest jahimehe taotluse tema relva- ja jahiloa taastamiseks, põhjusel, et tegu on pikaaegse ravikanepi tarvitajaga.

Kohtuniku hinnangul peavad relvaomanikud suutma relvi ja laskemoona alati ohutult käsitseda. Kanepi kasutamine, isegi kui see on arsti poolt välja kirjutatud, mõjutaks kohtuniku hinnangul inimeste võimet relvaga ohutult ümber käia.

Kohtuotsus seab pretsedendi, mis suure tõenäosusega paneb sakslased valima ravikanepi kasutamise ja relvaloa vahel.

Hageja relvaloa esmalt kehtetuks muutnud Miesbachi kohus ütles avalduses, et tugines otsuse tegemisel eksperthinnangule, mille kohaselt ei saa regulaarselt kanepit tarvitava inimese vaimse tervise osas kindel olla.

Jahimees ise tunnistas, et tarvitab kanepit. Saksamaa valitsus otsustas eelmise aasta märtsis ravikanepi dekriminaliseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles