Galerii: USA vabariiklaste tipp-poliitikud sattusid raskesse rongiõnnetusse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA vabariiklaste tipp-poliitikud sattusid eile rongiõnnetusse, milles hukkus üks inimene. Partei ühisüritusele teel olnud rongile sõitis ette prügiauto, mille juht hukkus.

Vigastada sai õnnetuses kuus inimest, kellest kriitilises seisus on veoautos viibinud kaassõitja. Ametnike sõnul ei saanud ükski USA kongressi liige ega nende taustajõud tõsiseid vigastusi. Rahvuslik transpordiohutuse amet tegeleb õnnetuse põhjuste uurimisega.

Kongressi vabariiklased olid teel partei iga-aastasele ühisüritusele Greenbrieri Lääne-

Paul Ryan.
Paul Ryan. Foto: MEGA/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Virginia osariigis. Rongis viibis ka esindajatekoja spiiker Paul Ryan. Paraku sattus aga spetsiaalselt poliitikutele tellitud rong õnnetusse, kui sellele sõitis ette 28-aastase Christopher Foley juhitud prügiauto.

Mõned rongis viibinud reisijad paiskusid õnnetuse tagajärjel oma istmetelt minema. Kokkupõrge toimus Crozet' linna lähistel Virginia osariigis ehk umbes 180 kilomeetri kaugusel Washingtonist.

Utah' senaator Mike Lee sõnul lõikas rong sisuliselt prügiauto pooleks. Tennessee kongresmen Chuck Fleischmann kõndis õnnetuse hetkel parasjagu rongi tualettruumi poole ja sai vigastada. «Olen hetkel väikeses šokis. Olen valudes ja tunnen ebamugavust,» ütles Fleischmann Tennessee meediale.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Chris Kleponis/SIPA/Chris Kleponis/SIPA/Scanpix

Vabariiklasest president Donald Trump ütles Valges Majas: «Rongiõnnetus oli karm. Me ei tea veel täpselt, mis juhtus, aga rong sõitis veokile päris suurel kiirusel otsa. Paistab, et veokijuht sai surma, seda on väga kurb näha.»

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders kinnitas, et õnnetuses sai surma üks ja tõsiselt vigastada samuti üks. Tema sõnul ei esinenud kongressi liikmetel tõsiseid vigastusi.

President Trumpil on täna plaanis samuti vabariiklaste ühisüritust Lääne-Virginias külastada. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles