Tšehhi eemaldab koolidest Krimmi Venemaa osana kujutanud atlased (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmis müüdav kaart, kus poolsaart kujutatakse Venemaa osana.
Krimmis müüdav kaart, kus poolsaart kujutatakse Venemaa osana. Foto: Andrey Iglov/RIA Novosti/Scanpix

Tšehhi haridus-, noorsoo- ja spordiministeerium otsustas pärast Ukraina kaebusi koolidest kõrvaldada atlased, mis näitavad Krimmi Venemaa osana, kirjutab Venemaa väljaanne Kommersant.

«Haridusministeerium on olukorda uurinud ja otsustanud atlased ringlusest kõrvaldada. Ministeerium üritab koostöös kirjastajatega olukorra võimalikult ruttu lahendada,» seisis ministeeriumi avalduses.

Jaanuaris juhtis Ukraina suursaadik Tšehhis tähelepanu Tšehhi atlase kasutamisele ühes koolis. Tema sõnul teavitas Tšehhi sellest probleemist novembris. Kaebekirja peale vabandas kaardi tootja saatkonna ees ja teatas ebatäpse kaardi müügilt eemaldamisest.  

Relvastatud mehed valvamas Simferopoli lennujaama.
Relvastatud mehed valvamas Simferopoli lennujaama. Foto: Baz Ratner/Reuters/Scanpix

Venemaa okupeeris Krimmi 2014. aasta alguses. Eelmise aasta oktoobris tegi Tšehhi president Miloš Zeman ettepaneku jõuda Ukrainal ja Venemaal kokkuleppele Krimmi üle. Zeman soovitas Venemaal Krimm Ukrainale nafta ja gaasiga kompenseerida.

Zeman ütles eelmisel aastal: «Krimm annekteeriti, selles ei ole kahtlust. See on lõpetatud asi (fait accompli)»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles