Video: FSB tappis väidetava ISISe terroristi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis FSB poolt avaldatud videost.
Kuvatõmmis FSB poolt avaldatud videost. Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa Föderatsiooni Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) teatas täna, et tappis Nižni Novgorodis terrorirühmitusse Islamiriik (ISIS) kuuluva terroristi, kes plaanis rünnakut järgmisel kuul toimuvatel presidendivalimistel.

FSB teatas, et mees oli valmis korraldama sabotaaži ja terrorirünnaku presidendivalimiste päeval ehk 18. märtsil. Valimised võidab suure tõenäosusega senine president Vladimir Putin.

FSB teatel osutas terrorist vastupanu ja ta neutraliseeriti. Riigitelevisioonis näidati garaažis lebava mehe surnukeha.

Julgeolekujõud väitsid, et leidsid korraldatud reidi jooksul ka võimsa isetehtud lõhkeseadeldise, tulirelvi ning laskemoona. Esialgse informatsiooni kohaselt oli tapetud terrorist pärit ühest Venemaa naaberriigist.

Politsei tappis Nižni Novgorodis ISISe terroristi ka 2016. aasta oktoobris. Toona lasi politsei maha kaks autos viibinud relvastatud meest.

ISIS on võtnud vastutuse mitme Venemaal korraldatud terrorirünnaku eest. Venemaa ajas terroristid vihale oma sekkumisega Süürias toimuvasse konflikti, alustades võitlemist president Bashar al-Assadi poolel.

Viimati pani rühmitus detsembris toime pommirünnaku Peterburis, milles sai vigastada 18 inimest. Rünnak toimus pärast seda, kui FSB teatas seitsme ISISe terroristi vahistamisest, kes plaanisid Peterburis terroriakti. Putin tänas vahistamiseni viidud informatsiooni eest USA president Donald Trumpi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles