PERSOON: Uus Kennedy triivib Washingtoni võimuladvikusse

Kerstin Meresma
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Kennedy III.
Joe Kennedy III. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Ühendriikide Kongressis Massachusettsi osariiki esindav Joe Kennedy III pälvis hiljuti kogu maailma tähelepanu, kui kritiseeris karmilt riigi presidenti Donald Trumpi ja tema valitsust.

Joe Kennedy pärineb ühest USA prominentsemast perekonnast. Tema vanaisa oli kuulus USA demokraat Robert F. Kennedy. Tema vanaonu oli Ühendriikide president John F. Kennedy, kelle surma ümber keerlevad tänini vandenõuteooriad. Viimasega on Joe Kennedyl peale ühise nime ka sarnane punakas juuksepahmakas.

Kennedyt tundvate inimeste sõnul peab ta oma maailmavaate suurimateks mõjutajateks kaht asja. Tema ema Sheila Rauch hoolitses selle eest, et Joe Kennedy ja tema kaksikvend Matthew Kennedy kasvaksid üles eemal, kuid mitte teadmatuses Kennedy perekonda ümbritsevast tähelepanust. Teiseks oluliseks kujundajaks olla olnud kaks Rahukorpuses veedetud aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles