Streik halvab Soome: ühistransport ei sõida, prügivedu ei toimu, hooldekodud jäävad toiduta (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi ühistransport võib sel nädalal seisma jääda.
Helsingi ühistransport võib sel nädalal seisma jääda. Foto: OLIVIER MORIN/AFP/Scanpix

Streigi tõttu peatub Helsingis pea ööpäevaks kogu ühistransport ja kauplustes võivad otsa lõppeda puu- ja juurviljad. Terve päeva ei kavatse tööd teha ka Soome ehitajad, vahendas Soome rahvusringhääling Yle.

Soome ametiühingute keskliit korraldab streigi vastuseks valitsuse otsusele jätta toetuseta need töötud, kes ei tööta kolme kuu jooksul vähemalt 18 tundi või ei osale tööoskustega seotud koolitustel. Valitsuse nn aktiivsusmeetmeid on kritiseerinud nii ametiühingud, opositsioonipoliitikud kui ka töötud inimesed.

Ühistransport

Steik tekitab kõige rohkem probleeme ühistranspordi kasutajatele. Pealinnas ei sõida kogu päeva ei metroo ega ka trammid ning bussiliiklus taastub alles kell 18, mistõttu ennustatakse korralikku liikluskaost.

Lähi- ja kaugrongid sõidavad siiski normaalselt. Samuti ei katke praamiühendus Helsingi lähistel asuva Suomenlinna saarega. Streigist ei võta osa ka taksoteenuse osutajad ja lennufirmad.

Soome kaubasadam jääb homme kella kuuest hommikul kuni kuueni õhtul siiski suletuks.

Poed

Streigis osalev toiduainetööstuse ametiühing on hoiatanud, et seisak võib mõjutada katoiduainetekauplusi, mistõttu ei jõua homme lettidele värske toidukaup. Nimelt on kauba kohaletoimetajad on öelnud, et homme kella 6 hommikul kuni kuueni õhtul nad töötada ei kavatse. Samuti võib seetõttu tekkida tõrkeid toiduainete tarnetega, näiteks hooldekodudesse või lasteaedadesse. Seega palutakse lapsevanematel olla ühenduses oma lasteaia juhtkonnaga.

Prügivedu

Streigivad ka prügivedajad, niisiis tuleb kõigil Soomes elavatel inimestel homme arvestada, et enne kella kuute õhtul keegi prügi äravedama ei tule.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles