Kameruni loodeosas tapeti kolm politseiametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni politseiametnik Maroua tänavatel patrullimas.
Kameruni politseiametnik Maroua tänavatel patrullimas. Foto: Reinnier KAZE/AFP

Kameruni loodeosas sai separatistide rünnakutes surma kolm politseiametnikku, teatasid võimuesindajad.

"Relvastatud separatistid ründasid hommikul politsei kontrollpunkti Bingo linnas. Kaks sandarmit said raskelt haavata ja toimetati haiglasse, kus nad surid," teatas sõjaväeallikas.

Samal ajal tulistasid mootorrattal sõitnud kahtlusalused politseiametnikku Bamendas, kes sai kohapeal surma.

Kameruni põhjaosas tappis sõdur ööl vastu neljapäeva kolm tsiviilisikut. Äärmusrühmituse Boko Haram vastases operatsioonis osalenud kapral lasi kaks naist ja ühe poisi maha riigi põhjaosas Mora linnas. Üheksa inimest sai vahejuhtumis haavata.

Kamerunis tapeti alles detsembri lõpul arvatavate separatistide rünnakus neli politseiametnikku. Samas piirkonnas hukkus detsembri alguses korraldatud rünnakus politseijaoskonnale kokku seitse inimest.

Kameruni ingliskeelsetes edela- ja looderegioonides on väljendatud pahameelt majandusliku ebavõrdsuse ja väärkohtlemise pärast riigi prantsuskeelse enamuse käes.

Regioonides nõutakse suuremat autonoomiat, kuid Kameruni valitsus on sellele vastanud liikumiskeeldude ja politseioperatsioonide suurendamisega. Kameruni ingliskeelne elanikkond moodustab riigi 22 miljonist elanikust umbes viiendiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles