USA merejalaväe ohvitser sai õnnetuste tõttu sule sappa (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MV-22 Osprey õhku tõusmas.
MV-22 Osprey õhku tõusmas. Foto: Alvin Pujols/Marine Corps/SIPA/Scanpix

USA merejalavägi vallandas usalduse kaotuse tõttu Jaapanis paikneva Osprey-eskadrilli ülema, ütlesid Ühendriikide ametnikud täna pärast mitut viimastel kuudel hübriidlennukitega juhtunud õnnetust.

Bryan Swenson vabastati ametist eelmisel nädalal usalduse kaotuse tõttu ja kindluse kadumise pärast tema võimesse juhtida oma sõjaväeosa, teatasid merejalaväe 3. ekspeditsioonijõud avalduses AFP-le.

Avalduses lisati, et Okinawa saarestikus baseeruva Osprey-eskadrilli uueks komandöriks saab ajutiselt Christopher Denver.

Pool aastat tagasi kukkus USA merejalaväe MV-22 Osprey Austraalia idaranniku vetesse, sundides väeliiki viima läbi ulatuslikku otsingu- ja päästemissiooni. Päästa õnnestus 26 meeskonnaliikmest 23 ning kolm jäi kadunuks.

Hädamaandumise teinud MV-22 Osprey.
Hädamaandumise teinud MV-22 Osprey. Foto: KYODO/REUTERS/Scanpix

Detsembris sai viis MV-22 Osprey meeskonnaliiget vigastada, kui hübriidlennuk tegi pärast propelleri kahjustada saamist kontrollitud hädamaandumise Okinawa saare lähistel madalas vees. USA kaitseministeerium nimetas vahejuhtumit hiljem äparduseks.

MV-22 Osprey on võimeline kandma 24 merejalaväelast ning ühendab helikopteri manööverdamisvõime turbopropelleriga lennuki kiiruse ja tegevusulatusega. Üle poole 47 000 Jaapanis teenivast USA sõdurist on paigutatud Okinawale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles