Galerii: Lõuna-Aafrika Vabariigis lõksu jäänud 955 kullakaevurit päästeti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõik Lõuna-Aafrika Vabariigis enam kui ööpäeva elektrikatkestuse tõttu kaevanduses lõksus veetnud 955 kullakaevurit tõusid täna hommikul maapinnale, ütles kaevanduse omanikfirma Sibanye Gold.

«Kõik on väljas,» ütles firma pressiesindaja James Wellsted, lisades, et esines veetustamise ja kõrge vererõhu juhtumeid, kuid ei midagi tõsist.

Elektrikatkestuse Welkomi linna lähedal Theunisseni väikelinnas Beatrixi kullakaevanduses põhjustas piirkonnas möllanud torm.

Torm viis rivist välja liftid, mistõttu ei pääsenud öövahetuses töötanud kaevurid maapinnale.

Inseneridel õnnestus mitme tunni järel elektrivool taastada, mis võimaldas alates kolmapäeva õhtust lõksus olnud kaevurid liftiga maapinnale tuua.

Wellstedi sõnul puuduvad praegu märgid sellest, et mõnda kaevurit vaevaks äng või kurnatus, aga tegemist oli siiski traumaatilise kogemusega.

LAV-i kaevandused kuuluvad maailma sügavaimate hulka ja õnnetused pole haruldased. Eelmisel aastal sai riigis kaevandusõnnetustes surma rohkem kui 80 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles