Trump: justiitsministeerium ja FBI on vabariiklaste vastu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: ALEX WONG/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump süüdistab justiitsministeeriumi ja selle haldusalasse kuuluva Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juhte ja uurijaid poliitilises kallutatuses demokraatide kasuks ja vabariiklaste kahjuks.

«FBI ja justiitsministeeriumi juhtkond ja uurijad on politiseerinud püha juurdlusprotsessi demokraatide kasuks ja vabariiklaste vastu - veel lähiajal oleks see olnud mõeldamatu. Reatöötajad on suurepärased inimesed,» ütles Trump Twitteris.

Presidendilt oodatakse peagi heakskiitu salajase memo avaldamisele, mis vabariiklaste väitel näitab FBI sobimatut jälgimistegevust Venemaa ja Trumpi kampaaniameeskonna võimalikke sidemeid puudutava juurdluse algetapis.

Devin Nunes.
Devin Nunes. Foto: MARK WILSON/AFP/SCANPIX

Demokraadid on süüdistanud vabariiklasest esindajatekoja luurekomisjoni esimeest Devin Nunest memo neljaleheküljelisse avalikkusele mõeldud versiooni salastatud info valikulises sisestamises.

Justiitsministeerium, FBI ja demokraadid on kutsunud Trumpi memo avaldamisest keelduma, väites, et see võib paljastada FBI töömeetodeid, kahjustada rahvuslikku julgeolekut ja eksitada avalikkust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles