12-aastane USA tüdruk korraldas kogemata koolitulistamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei piiras sündmuskoha sisse.
Politsei piiras sündmuskoha sisse. Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Scanpix

Eile hommikul California osariigis Los Angelese linnas 12-aastase tüdruku poolt toime pandud koolitulistamine ei olnud politsei sõnul tahtlik. 

Tüdrukule on esitatud süüdistus tulirelva hooletu kasutamise eest. Tulistamises sai vigastada viis õpilast.

15-aastane poiss sai tabamuse pähe, samuti vigastas kuul ühe 15-aastase tüdruku rannet. Mõlemad neist on stabiilses seisundis ja paranevad vigastustest haiglas. 11-aastane poiss, 12-aastane tüdruk ja 30-aastane naine said kergemaid vigastusi.

Sündmuskohalt leiti poolautomaatne käsitulirelv. Tulistamine toimus kohaliku aja järgi eile hommikul kell 8.55 (Eesti aja järgi kell 18.55) Salvador Castro koolis. Juhtumi ajal klassis viibinud õpilase sõnul arvas ta, et tulistajal oli kaasas mängurelv ja ta ei tahtnud kedagi tulistada.

Vanemad tulid oma lastele pärast tulistamist kooli järele ja lohutasid ehmunud õpilasi.
Vanemad tulid oma lastele pärast tulistamist kooli järele ja lohutasid ehmunud õpilasi. Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Scanpix

Relvavägivalda uuriva MTÜ USA Relvavägivalla Arhiiv andmetel toimus eelmisel aastal 2000 tahtmatut tulistamist. Sel aastal oli tegu 166. taolise juhtumiga.

Viimastel nädalatel on USA koolides aset leidnud kolm tulistamist. 23. jaanuaril avas õpilane Kentucky osariigis tule kaasõpilaste pihta. Surma sai kaks ja vigastada 17 inimest. Vaid päev varem peeti kinni 16-aastane õpilane, kes vigastas ühes Texase osariigi koolis kaasõpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles