Tillerson hoiatas Mehhikot Venemaa sekkumise eest valimistesse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson.
USA välisminister Rex Tillerson. Foto: Reuters / Scanpix

USA välisminister Rex Tillerson hoiatas reedel Mehhikot, et see oleks valvas Venemaa võimaliku sekkumise suhtes juulis korraldatavatel presidendivalimistel.

Vene agente on süüdistatud veebipropagandas ja arvutisüsteemidesse häkkimises, et õõnestada demokraatlikke protsesse USA-s ja mitmes Euroopa riigis.

Kreml on selliseid väiteid tõrjunud, kuid uurimine, kas USA presidendi Donald Trumpi 2016. aasta valimiskampaania meeskond mängis kokku Venemaaga, on tekitanud Ühendriikides kibeda poliitilise kriisi.

Meedia teatel kardab Washington, et Mehhiko võib näha sellist sekkumist juulis, kui mehhiklased valivad president Enrique Peña Nietole mantlipärija.

Vastates ühisel pressikonverentsil Mehhiko välisministri Luis Videgarayga sellele küsimusele, ütles Tillerson: "Kõik, mida ma saan öelda, on see, et me teame, et Venemaal on sõrmejäljed mitmes riigis üle kogu maailma."

"Me kuuleme seda ka meie Euroopa partneritelt. Minu nõuanne Mehhikole on: pöörake tähelepanu. Pöörake tähelepanu sellele, mis toimub," sõnas Tillerson.

USA välisminister hoiatas kolmapäeval, et Venemaa ja Hiina püüavad laiendada oma mõju Ladina-Ameerikas. Ta kutsus regiooni jääma kindlaks "demokraatliku poolkera" väärtustele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles