USA rahandusministeerium hoiatas Venemaale sanktsioonide määramise eest (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rahandusminister Steven Mnuchin.
USA rahandusminister Steven Mnuchin. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

USA rahandusministeeriumi Kongressile esitatud raport hoiatab Venemaale kehtestatud sanktsioonide laiendamise eest, väites, et see mõjuks halvasti ülemaailmsele majandusele.

29. jaanuaril Kongressile esitatud ja eile USA meediasse jõudnud memo sõnul võivad Venemaa välisvõla ja riiklike võlakirjadega seotud sanktsioonid kahjustada nii Vene kui USA investoreid ja ettevõtteid.

Sanktsioonid võivad raporti kohaselt kahjustada Venemaa majanduskasvu, piirata pangandussektorit ja tuua kaasa Venemaa vastumeetmed USA-le.

Esmaspäeval väljastas president Donald Trump nimekirja 210 Vene poliitikust ja nn oligarhist, kellele USA võib potentsiaalselt uued sanktsioonid määrata.

Kongress kiitis pea üksmeelselt eelmise aasta augustis heaks Venemaale 2016. aasta valimistesse sekkumise eest uute sanktsioonide määramise. Esmaspäeval avaldatud nimekiri mingeid sanktsioone aga kaasa ei toonud. Justiitsministeerium väitis, et nimekiri käitub heidutusmeetmena võimalike üleastumiste ennetamisel.

Vene ametnikud on teatanud, et esialgu mingeid vastumeetmeid ei järgne. Venemaa asepeaminister Arkadi Dvorkovitš märkis, et nimekiri on põhimõtteliselt loend Venemaa poliitika põhitegijatest.

President Vladimir Putin aga sõnas, et tunneb pettumust, et teda nimekirja ei lisatud. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles