Itaalias sai tulistamises haavata kuus inimest (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia parameedikud kannatanule abi osutamas.
Itaalia parameedikud kannatanule abi osutamas. Foto: Guido Picchio/AP/Scanpix

Itaalias Macerata linnas toimus täna massitulistamine, kus mees avas autost tule Aafrika päritolu migrantide pihta.

Vähemalt kuue haavatuga tulistamine Macerata linnas oli kohaliku meedia teatel ajendatud rassivihast.

Itaalia keskosas asuvas Macerata kesklinnas autost jalakäijate pihta tule avanud mees sihtis Aafrika päritolu migrante. Esialgsetel andmetel sai rünnakus viga kuus inimest. Nelja inimese vigastused on tõsised.

Politsei sõnul viibis mustas Alfa Romeos kiilaks aetud peaga mees, kellel oli kaela ümber seotud Itaalia trikoloori värvides sall. Pärast rünnakut väljus mees autost, tegi fašistliku tervituse ja hüüdis: «Elagu Itaalia!».

Politsei pidas kahtlusaluse linna sõjamemoriaali juures kinni, tema autost leiti Glocki revolver.

Kahtlusalusena tuvastati paremäärmusliku Põhjaliiga liige Luca Traini, kes kandideeris eelmise aastal ka kohalikel valimistel.

Maceratas tapeti nädala algul jõhkral moel 18-aastane itaallanna. Politsei on mõrvaga seoses kinni pidanud nigeerlasest asüülitaotleja. Ohvri tükeldatud surnukeha leiti kahest kohvrist.

Võimud ei ole ametlikult kahe juhtumi seotust kinnitanud, kuid meedia teatel võis tänane tulistamine olla kättemaks mõrva eest.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles