USA president ja välisminister võtsid sõna narkosmugeldamise teemadel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikum.
Narkootikum. Foto: Mati Hiis

USA president Donald Trump ja välisminister Rex Tillerson võtsid laupäeval teravalt sõna Ühendriikide lõunapiiril aset leidva narkosmugeldamise ja ebaseadusliku sisserände teemadel.

Trump kohtus Virginia osariigis piirivalveametnikega ja kutsus üles karmimatele meetmetele narkokurjategijate ohjeldamiseks, kes voolavad üle lõunapiiri El Salvadorist, Guatemalast, Hondurasest, Mehhikost ja kõikjalt mujalt.

«Mida need Mehhiko ja Colombia ja teised riigid selle vastu ette võtavad? Mitte midagi. Kas te arvate, et nad tõepoolest pingutavad?» küsis Trump.

USA presidendi sõnul kulutavad Ühendriigid miljardeid dollareid oma partnerriikide abistamiseks ja «need kallavad vastutasuks meie riigi üle uimastitega ja naeravad meie üle».

Tillerson viibis samal ajal Mehhikos, kus vestles kohalike võimuesindajate ühistest pingutustest võitluses organiseeritud kuritegevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles