Pakistani loodeosas hukkus enesetapurünnakus 11 sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani julgeolekujõud detsembris aset leidnud Talibani rünnaku ajal põllumajandusinstituudile.
Pakistani julgeolekujõud detsembris aset leidnud Talibani rünnaku ajal põllumajandusinstituudile. Foto: ABDUL MAJEED/AFP

Pakistani loodeosas sai laupäeval enesetapurünnakus sõjaväelaagrile surma vähemalt 11 sõdurit, teatasid riigi relvajõud.

Hukkunute seas oli ka üks ohvitser.

Veel 13 sõdurit said plahvatuses viga. Rünnaku võttis omaks islamiliikumise Taliban Pakistani haru.

Ründaja võttis sihikule armeeüksuse spordikompleksi Swati oru Kabali piirkonnas, teatas sõjaväe meediaosakond.

Pakistanis on vägivald viimastel aastatel kahanenud tänu mitmetele sõjaväeoperatsioonidele Afganistani piiri lähedal, kuid äärmuslased on endiselt võimelised veristeks rünnakuteks.

Viimastel kuudel on nii riigi loodepiirkonnas kui ka edelaosas Belutšistani provintsis mitmeid ohvriterohkeid rünnakuid toime pandud.

Swati orgi oli 2007.-2009. aastani de facto Pakistani Talibani kontrolli all. Nad kehtestasid piirkonnas karmid islamiseadused, korraldades avalikke piitsutamisi ja hukkamisi, kuni sõjavägi nad sealt välja tõrjus.

Äärmuslased on Swati orus sestsaadik endiselt aeg-ajalt rünnakuid korraldanud, tappes muu hulgas kohalikke juhte, kes valitsusega koostööd tegid.

Pakistani ja Afganistani ametiisikud pidasid laupäeval teise kõnelustevooru seoses süüdistustega Islamabadi vastu pärast hiljutisi terrorirünnakuid Kabulis, milles hukkus üle 200 inimese. Viimaste rünnakute järel süüdistas Afganistani presidendi Ashraf Ghani valitsus Pakistani suutmatuses juurida oma pinnalt välja Talibani sissid, kes seal varjupaiga on leidnud.

Afganistani ametnikud teatasid neljapäeval, et on esitanud naaberriigile Pakistanile tõendid, mis kinnitavad, et viimasel ajal Afganistanis mitu rünnakut läbi viinud mässulised on saanud väljaõppe Pakistanis ja et Pakistanis viibivatel Talibani liidritel lubatakse riigis vabalt ringi liikuda.

Pakistan on kõiki süüdistusi eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles