Venelaste lennuki allatulistamise eest võtsid vastutuse islamistid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayat Tahrir al-Shami võitlejad.
Hayat Tahrir al-Shami võitlejad. Foto: almasdarnews.com

Venelaste lennuki allatulistamise eest Süürias võttis laupäeva õhtul vastutuse pühasõdalaste rühmitus Hayat Tahrir al-Sham (HTS), mis koosneb terrorivõrgustiku Al-Qaeda endistest liitlastest.

"Meil õnnestus pärastlõunal alla tulistada Venemaa sõjalennuk Idlibis asuva Saraqibi kohal," ütles rühmituse õhutõrjebrigaadi ülem Mahmoud al-Turkmani rühmituse propagandakanali vahendusel.

HTS kontrollib enamikku Idlibi provintsist.

Sotsiaalmeedias ringlevas videos võib näha verise näoga meest, keda ümbritsevad habetunud relvastatud võitlejad. "Ta on venelane," hüüab üks neist. Sõltumatut kinnitust video ehtsusele veel ei ole.

Venemaa kaitseministeerium teatas umbes samal ajal, et piloot hukkus terroristide vastu võideldes.

"Venemaa Su-25 kukkus alla Idlibi deeskalatsioonitsooni kohal lennates. Piloot sai surma terroristidega võideldes," kirjutati Venemaa kaitseministeeriumi teadaandes.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teavitas hiljem, et nende andmetel sai venelane surma mässulistega võideldes, kui need üritasid teda pantvangi võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles