Mehhikos avastati veokitest sadu sisserändajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JIM WATSON/AFP

Mehhikos avastati veokitest 300 Ühendriikidesse pürginud ebaseaduslikku sisserändajat, keda veeti ohtlikes oludes, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Tamaulipase osariigis peatati kontrollpunktis kaks veokit, milles olid 198 Guatemala, Hondurase ja El Salvadori päritolu migranti.

"Nad reisisid pea väljakannatamatutes tingimustes," märgiti võimude väljastatud avalduses.

Kinni võeti kolm meest, keda kahtlustatakse inimsmugeldamises.

Veracruzi osariigis avastati kolmas veok, milles oli 102 Kesk-Ameerika riikidest pärit sisserändajat, kes olid janus ja õhupuuduses ning kelle elud olid kahtlematult ohus.

Kõigis kolmes veokis oli ka hulgaliselt lapsi.

Mehhiko merevägi teatas samal ajal, et piirivalve päästis merelt seitse Kuuba päritolu migranti, kes avastati avamerelt liikumas plastikutükkidest valmistatud parvega. Parv avastati 240 kilomeetri kaugusel kirdes Yucatani poolsaarest.

USA president Donald Trump ja välisminister Rex Tillerson võtsid laupäeval teravalt sõna Ühendriikide lõunapiiril aset leidva narkosmugeldamise ja ebaseadusliku sisserände teemadel. USA presidendi sõnul kulutavad Ühendriigid miljardeid dollareid oma partnerriikide abistamiseks ja "need kallavad vastutasuks meie riigi üle uimastitega ja naeravad meie üle".

Mehhiko välisminister Luis Videgaray ütles, et Mehhiko suhted USA-ga on praegu lähedasemad kui need olid Ühendriikide eelmiste administratsioonidega.

"See võib tunduda mõnele üllatav, kuid see on tõsiasi," ütles ta Mexicos ühisel pressikonverentsil USA välisministr Rex Tillersoni ja Kanada välisministri Chrystia Freelandiga.

Mehhikol on olnud viimase aasta jooksul mitmeid erimeelsusi USA presidendi Donald Trumpi administratsiooniga, seda nii kaubanduse, migratsiooni kui kavandatava piirimüüri suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles