Lõuna-Sudaanis saab müüa lapse 20 lehma eest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kongosse põgenenud Lõuna-Sudaani laps.
Kongosse põgenenud Lõuna-Sudaani laps. Foto: SIMONA FOLTYN/AFP/SCANPIX

Viiendat aastat kestev kodusõda on toonud Lõuna-Sudaanis kaasa lapseröövide laine, sest sõjast kurnatud inimesed püüavad leida meeleheitlikult rahateenimisviisi.

Ühe lapse saab vanusest sõltumata maha müüa 20 lehma ehk umbes 7000 dollari eest.

Uudisteagentuur Associated Press rääkis ühes opositsiooni viimastest tugipunktidest isaga, kelle koduõuest oli ära viidud kolm last, kõik alla viie aasta vanad. Mees ütles, et kaks müüdi lehmade eest maha, kuid noorim ei ole enam elus.

Hõimud röövivad lapsi vastastikku, sest sõja tõttu ei ole inimestel sissetulekut ja riigis valitseb nälg, ütlevad inimõigusorganisatsioonid.

President Salva Kiir.
President Salva Kiir. Foto: ASHRAF SHAZLY/AFP

Maailma noorimas riigis puhkes 2013. aastal kodusõda, mis sai alguse vastasseisust endise asepresidendi Riek Machari ja president Salva Kiiri vahel. Sõjas on surma saanud kümned tuhanded inimesed ja miljonid on sunnitud põgenema.

Rahukõnelused peaksid jätkuma 5. veebruaril, kuid opositsioonijõudude väitel on valitsus huvitatud sõja jätkumisest. Valitsus omakorda väidab, et tegutseb vaid enesekaitseks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles