Türgi teatas veel kahe sõduri hukkumisest lahingutes kurdidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala laupäeval alustas Türgi Süürias operatsiooni Oliivioks, mis on suunatud kurdide vastu. Türgi poolel võitlevad Ankara-meelsed Süüria mässulised, kellele tuletoetust pakutakse. Türgi president Recep Tayyip Erdogan ähvardas Süürias toimuva operatsiooni laiendamisega.
Eelmise nädala laupäeval alustas Türgi Süürias operatsiooni Oliivioks, mis on suunatud kurdide vastu. Türgi poolel võitlevad Ankara-meelsed Süüria mässulised, kellele tuletoetust pakutakse. Türgi president Recep Tayyip Erdogan ähvardas Süürias toimuva operatsiooni laiendamisega. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Süürias sai pühapäeval lahingutes kurdi võitlejatega surma veel kaks Türgi sõdurit, teatasid võimuesindajad.

Päev varem sai lahingutes surma seitse sõjaväelast.

Ühtekokku on nüüd 20. jaanuaril alanud operatsioonis Oliivioks hukkunud 16 Türgi sõdurit.

Operatsioon on suunatud Süüria kurdide Rahvakaitseüksuste (YPG) vastu, kelles Ankara näeb Türgit ohustavat terrorirühmitust. Türgi sõjavägi ja selle süürlastest liitlased püüavad YPG välja läänepiiri lähedal asuvast rühmituse kantsist Afrinist, kuid kurdid on osutanud ägedat vastupanu.

Samas on YPG teinud tihedat koostööd Ühendriikidega võitluses äärmusrühmituse Islamiriik vastu Süürias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles