USA ei lase Põhja-Koreal kasutada olümpiat oma imidži parandamiseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Pence.
Mike Pence. Foto: Keith Srakocic/AP

USA asepresident Mike Pence on lubanud, et ei lase Põhja-Koreal taliolümpiaga seoses oma imidžit parandada, teatasid tema nõunikud pühapäeval meediakanalile Axios.     

Axiose allikate kohaselt kavatseb Pence ära hoida ka igasugused Põhja-Korea katsed kasutada olümpiamängude toodud tähelepanu oma propaganda levitamiseks.

Pence kavatseb ühtlasi üleval hoida Põhja-Koreale kehtestatud rahvusvaheliste sanktsioonide teemat ja muud survestamist, millega üritatakse riiki sundida oma raketi- ja tuumaprogrammist loobuma.

Pence juhib Valge Maja olümpiadelegatsiooni ja kohtub teiste seas Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga.

USA asepresidendi abi Jarred Agon on juba varem öelnud, et Pence ei hoidu vajadusel Põhja-Korea kritiseerimisest, kui ta külastab veebruaris taliolümpiamänge Pyeonchangis.

"Hoolimata tingimustest või olukorrast, ei hoidu asepresident Põhja-Korea vastu sõna võtmast, kui nad on jätkuvalt ebaausad või petlikud oma tegevuses ja provokatsioonides vabaduse vastu," ütles Agon.

Asepresidendi nõunikud on esitanud visiiti kui USA katset vältida olümpial "sõnumite saatmise kaaperdamist" Põhja-Korea poolt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles