Luksemburgi peaministrit tunnustatakse Maarjamaa Ristiga (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksemburgi peaminister Xavier Bettel (paremal) käsikäes partneri Gauthier Destenay'ga.
Luksemburgi peaminister Xavier Bettel (paremal) käsikäes partneri Gauthier Destenay'ga. Foto: Charles Caratini/AP/Scanpix

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 166 inimesele, nende seas kuuele välismaalasele.

Luksemburgi peaminister Xavier Bettelile antakse Maarjamaa Risti I klassi teenetemärk Eesti-Luksemburgi suhete edendamise eest. Luksemburgi rajatakse Eesti andmesaatkonda, mis peaks avatama juunis. Tegemist on uudse lahendusega rahvusvahelises suhtluses ning selle kokkuleppe sõlmimisega luuakse pretsedent ka rahvusvahelises õiguses.

«Eesti-Luksemburgi suhete edendaja Xavier Bettel propageerib Eesti e-residendina Eesti riiki ja IKT-lahendusi. Samuti sõlmiti tema toetusel kahe riigi vahel möödunud aastal andmete ja infosüsteemide majutamise kokkulepe, mille eesmärk on tagada Eesti digitaalne järjepidevus. Xavier Bettel aitas kaasa Euroopa Liidu esimese digitaalse tippkohtumise toimumisele Tallinnas, millel oli oluline tähtsus Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisel,» märkis presidendi kantselei.

Kotkaristi II klassi teenetemärgi saab Eesti-Soome kaitse- ning julgeolekukoostöö edendaja, kindralmajor Harri Kalevi Ohra-aho.

Mario Ohoven
Mario Ohoven Foto: Jürgen Heinrich/imago/J

Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgi pälvis Eesti-Saksamaa suhete edendaja Mario Ohoven, kes on Saksa väikeste ja keskmiste firmade liidu (BVMW) ning Euroopa väikeettevõtete liidu (CEA-PME) president.

Maarjamaa Risti V klassi teenetemärgi saab M-Sporti rallimeeskonna juht Malcolm Wilson.

Malcolm Wilson 
Malcolm Wilson Foto: Simon Galloway/PA Images Contributor/Press Association Images

Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgi annab Kaljulaid kahele Saksa arstile, lasteneurokirurg Ernst Johannes Haberlile ja lasteneuroloog Theodor Michaelile.

President annab teenetemärgid üle 21. veebruaril Tartu Ülikooli Narva kolledžis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles