Vene armee pakub kuubalastele õhutõrjeõpet

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba tudengid avaldamas meelt USA diplomaatilise missiooni juures Havannas.
Kuuba tudengid avaldamas meelt USA diplomaatilise missiooni juures Havannas. Foto: Reuters / Scanpix

Vene meedia andmetel külastab sel nädalal Kuubat sõjaväedelegatsioon, mis pakub kommunistlikule saareriigile oma ekspertteavet õhuruumi kaitsesüsteemide arendamiseks.

 

Interfax tsiteeris maavägede pressiesindajat Igor Konašenkovi, kelle sõnul vahetavad Vene ja Kuuba relvajõudude esindajad eesseisvatel kohtumistel oma kogemusi taktikalise õhutõrje ja ohvitseride väljaõppe vallas, vahendas Reuters.

Samuti arutatakse võimalusi koolitada Kuuba sõjaväelasi taktikalise õhutõrje akadeemiates ja väljaõppekeskustes Venemaal, kasutades selleks venelaste sõjaväetehnikat, lisas Konašenkov.

Vene Föderatsiooni delegatsiooni juhib Kuubal taktikalise õhutõrjestaabi ülem kindralleitnant Aleksandr Maslov, kelle üheks eesmärgiks on tugevdada sidemeid Kuuba revolutsiooniliste relvajõududega. Visiit algab täna ja kestab kuni järgmise esmaspäevani.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles