Ukraina kohus ei andnud Saakašvilile täiendava kaitse staatust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili kohtus.
Mihheil Saakašvili kohtus. Foto: Stringer/Scanpix

Ukraina apellatsiooni- ja halduskohus kinnitas täna Kiievi ringkonnakohtu varasema otsuse, et Uute Jõudude liikumise juht Mihheil Saakašvili ei täida täiendava kaitse staatuse saamise nõudeid.

Saakašvili advokaatide arvates annab otsus ametnikele aluse saata Saakašvilili kui kodakondsuseta isik Ukrainast välja.

Ukraina migratsiooniamet oli otsustanud, et Saakašvilile ei saa anda täiendava kaitse staatust ning Saakašvili vaidlustas otsuse kohtus.

«Tänasest jõustus migratsiooniameti otsus ja kahjuks annab see hulga alust ja tekitab Mihheil Saakašvilile ohu, et võimud saavad langetada otsuse, valmistada ette ja viia ellu plaani tema ebaseaduslikuks väljasaatmiseks,» rõhutas pärast kohtu istungit advokaat Ruslan Tšernolutski.

Ta märkis seejuures, et Saakašvili kaebab otsuse edasi põhiseaduskohtusse.

«Aga edasi, kui põhiseaduskohus ei toeta meie seisukohta ja ei tühista seda otsust, liigume edasi ja kaitseme Mihheil Saakašvili õigusi, meil on veel Euroopa instantsid,» ütles advokaat.

Saakašvili kirjutas pärast otsuse langetamist: «Seega kaotan Ukrainas viibime staatuse. See on järjekordne (Ukraina presidendi Petro) Porošenko - mitte kohtu - otsus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles