Berlusconi lubab 600 000 illegaali välja saata (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: Maria Laura Antonelli/AGF/SIPA/Scanpix

Endine Itaalia riigipea Silvio Berlusconi hoiatas valimiste eel, et migrantide tekitatud sotsiaalne pomm on valmis plahvatama ning lubas, et saadab parlamenti pääsedes riigist välja 600 000 illegaalset immigranti.

81-aastane valimiseks valmistuv Berlusconi teatas, et immigratsioon on Itaalias viitsütikuga pomm ning nädalavahetusel Maceratas toimunud paremäärmuslase rünnak kuue Aafrika päritolu migrandi vastu ainult tõestab seda.

«Immigratsioon on muutunud pakiliseks küsimuseks, kuna pärast aastaid kestnud vasakpoolset valitsust on siia saabunud 600 000 migranti, kelle pole õigust riiki jääda,» teatas Berlusconi. «Me arvame, et olukorra üle kontrolli saavutamine on absoluutne prioriteet.»

Berlusconi Forza Italia partei on 4. märtsi valimiste eel moodustanud liidu kahe paremäärmusliku parteiga, Põhjaliiga ja Itaalia Vennaskonnaga.

Kolmekordsel peaministril on keelatud maksupettuste tõttu ministriameti pidamine, kuid piisavate koalitsioonihäälte korral avaneks talle siiski võimalus valitsuses niite tõmmata.

«Kui me pääseme valitsusse, investeerime suuresti julgeolekusse. Me suurendame politsei kohaolekut ja taastame turvaliste tänavate initsiatiivi, kus sõdurid patrullivad kõrvuti politseinikega,» lubas Berlusconi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles