Politrukid naasevad Vene sõjaväkke (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketikaitserügemendi sõdur Sotšis vannet andmas.
Raketikaitserügemendi sõdur Sotšis vannet andmas. Foto: Nina Zotina/Sputnik/Scanpix

Vene sõjavägi loob sõjalis-poliitilise peavalitsuse, ütles täna kaitseministeeriumi ühiskondliku nõukogu aseesimees.

«Otstarbekas on moodustada selline organisatsioonilis-poliitiline ja ideoloogiline organ poliitkasvatustöö peavalitsuse õigusjärglase alusel,» ütles Aleksandr Kanšin.

«Uuel sõjalis-poliitilisel peavalitsusel peavad olema kogu sõjaväes küllalt laiad volitused ja range vertikaalne struktuur - kompanii tasemest kuni väeliikideni - ja tipnema kaitseministeeriumis,» lisas Kanšin.

Seejuures rõhutas nõukogu aseesimees, et jutt ei ole ainult relvajõudude isikkoosseisuga tehtava töö peavalitsuse ümbernimetamisest.

«Üleilmse teabe- ja psühholoogilise võitluse tingimustes kasvab vääramatult sõjaväe ja ühiskonna kõlbelis-poliitilise ühtsuse osatähtsus. Seepärast on vaja põhjalikult ümber kujundada ja märgatavalt tugevdada relvajõududes kogu seda struktuuri, mis korraldab, viib läbi ja vastutab kõlbelis-ideoloogilise osise eest Vene väes, arvestab oma tegevuses hoolikalt riigi ühiskondlik-poliitilist olukorda, suunab väerühmade tarmu osavalt väeosade võitlusvalmiduse ja riigi kaitsevõime tugevdamisse,» ütles Kanšin.

Ta meenutas, et esimest korda loodi Vene väes poliitilised organid 1917. aasta augustis, kust selle võtsid edukalt üle NSV Liidu relvajõud.

Ta märkis, et sellesisulise ettepaneku saatis kaitseministrile relvajõudude reservohvitseride liit Megapir, mille esimees ta ise on.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles